Siirry sisältöön

Yhteystiedot

Yhteystiedot
NUOTTI Keski-Suomi
Vapaudenkatu 25
40100 Jyväskylä
NUOTTI Lappi (eteläinen)
Rovakatu 23
96200 Rovaniemi
NUOTTI Pirkanmaa
Haarlankatu 4 B, tsto 4
33230 Tampere
NUOTTI Pohjois-Pohjanmaa
Kauppurienkatu 27-29
90100 Oulu
NUOTTI Pääkaupunkiseutu
Hitsaajankatu 20
00810 Helsinki
NUOTTI Varsinais-Suomi
Linnankatu 13 a B 32
20100 Turku

Nuotti-valmennus

Tyttö nojaa punaiseen tiiliseinään silmät kiinni.

Elämässä eteenpäin

Kaipaatko apua tulevaisuuden suunnittelussa? Jos olet 16–29-vuotias nuori ja koet tarvitsevasi tukea työ- ja opiskelukuvioiden selvittelyssä, elämän- tai arjenhallinnan kiemuroissa tai sinua kiinnostavien toimintojen tai palveluiden selvittelyssä, hae Kelalta NUOTTI-valmennusta ja tule meille asiakkaaksi.

 • NUOTTI-valmennuksessa saat itsellesi henkilökohtaisen valmentajan, jonka kanssa työskentelet koko valmennuksen ajan. Valmennus on sinulle maksutonta.
 • Valmennukseen sisältyy säännölliset tapaamiset oman valmentajasi kanssa sekä mahdollinen verkostotyö muiden palveluidesi kanssa.
 • Saat yksilöllisen ja luottamuksellisen valmennuksen. Valmennuksen lähtökohtana ovat sinun omat tavoitteesi ja tarpeesi. Valmentajasi sitoutuu sinuun, arkeesi ja suunnitelmiisi.
 • Valmennuksen keskiössä ovat vahvuuksiesi ja voimavarojesi tunnistaminen ja vahvistaminen.

 

Kenelle
 • 16–29-vuotiaalle nuorelle, jolla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai opinnot ovat vaarassa keskeytyä
 • Et vietä suunniteltua välivuotta
 • Toimintakyky on heikentynyt
 •  
  Työskentely
 • Nuoren ja valmentajan tapaamiset ja muu yhteydenpito
 • Verkostotyö
 •  
  Kesto
 • 5–10 kuukautta
 • 20 käyntikertaa
 •  
  Miten
 • Nuori tai hänen kanssaan työskentelevä taho ottaa yhteyttä Kelaan, jossa asia ohjataan kuntoutuksen asiantuntijalle
 • Soita valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205
 • Lisätietoa

  Lue tarkemmin NUOTTI-valmennuksen sisällöstä, kestosta, ja siihen hakeutumisesta Kelan sivuilta https://www.kela.fi/nuotti-valmennus

  Hoivatien valmentajilla on käytössään erilaisia yksilötyön menetelmiä ja osaamista. Voit aina soittaa ja tiedustella, löytyykö meiltä juuri sinulle sopiva valmentaja. Tutustu valmentajiimme tämän sivun alalaidasta. 

  Soita tai soittakaa yhdessä läheisesi tai jonkun verkostosi tahon kanssa yhdessä Kelan valtakunnalliseen viranomaislinjaan 020 692 235. Kelan kuntoutuksen asiantuntija haastattelee sinua puhelimitse ja tekee päätöksen ammatillisesta kuntoutuksesta. Voit itse valita NUOTTI-valmentajasi ja NUOTTI-valmennuksen palveluntuottajasi.

  Tule kuulemaan lisää NUOTTI-valmennuksesta meidän keskiviikkokahveillemme paikan päällä tai etänä Teamsin kautta. Ne pidetään Oulussa Hoivatien Työelämäpalveluiden tiloissa (Kauppurienkatu 27) joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 13–14. Linkki etäkahveille.

  Nainen näppäilee puhelinta.

  Verkostoille

  Teemme mielellämme yhteistyötä nuorten parhaaksi kaikkien häntä koskevien verkostojen kanssa.

  Tule kuulemaan lisää NUOTTI-valmennuksesta ja mahdollisesti muistakin Hoivatien Työelämäpalveluiden palveluista!

  Voit tulla verkostosi edustajana, omaisena tai nuoren kanssa meidän keskiviikkokahveillemme paikan päälle tai etänä Teamsin kautta. Ne pidetään Oulussa Hoivatien Työelämäpalveluiden tiloissa (Kauppurienkatu 27) joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 13–14. Linkki etäkahveille.

  Voit myös soittaa valmentajillemme ja sopia teille sopivan, yksilöllisen esittely- ja tutustumisajan. Me jalkaudumme mielellämme ja tulemme keskustelemaan tarkemmin yhteistyön mahdollisuuksista teille sopivaan paikkaan.

  Voit lukea tarkemmin NUOTTI-valmennuksen sisällöstä, kestosta, ja siihen hakeutumisesta Kelan sivuilta https://www.kela.fi/nuotti-valmennus. Nuori tai hänen kanssaan työskentelevä taho voi ottaa yhteyttä Kelaan, jossa asia ohjataan kuntoutuksen asiantuntijalle. Voitte ottaa yhteyttä valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205, jossa kuntoutuksen asiantuntija haastattelee nuoren ja ottaa samalla vastaan suullisen hakemuksen. Lisäksi asiantuntija keskustelee nuoren kanssa mahdollisista palveluntuottajista.

  Viisi hymyilevää ihmistä istuu pöydän äärellä palaverissa.

  Jokaiselle on suunnitelma

  Hoivatien työelämäpalvelut auttavat urallaan ja elämässään suuntaa etsiviä tunnistamaan ja hyödyntämään vahvuutensa. Hoivatien asiantuntijat ovat läsnä ja tukevat asiakkaitaan kaikissa työelämäpolun vaiheissa. Me näemme kaikissa tilanteissa mahdollisuuksia. Autamme jokaista löytämään elämässään tilanteeseen sopivan suunnitelman, joka vie oikeaan suuntaan kohti avoimia työmarkkinoita.

  Lue lisää palveluistamme

  Kaksi nuorta naista ja kaksi miestä seisovat ringissä ja keskustelevat.

  Tutustu valmentajiimme

  Valmennuksessa nuori saa itselleen henkilökohtaisen valmentajan. Siihen sisältyy säännöllinen yhteydenpito valmentajan ja nuoren välillä.

  Alta löydät NUOTTI-valmentajiemme esittelyt paikkakunnittain.

  Nainen katsoo suoraan kameraan ja hymyilee.
   
  Pääkaupunkiseutu
  Katariina Penttilä
  Erityisohjaaja, valmentaja
  Sami Pyyny
  Erityisohjaaja, valmentaja
  Tiina Rinne
  Erityisohjaaja, valmentaja
  Katja Sirkiä
  Erityisohjaaja, valmentaja
   
  Keski-Suomi
   
  Lappi
   
  Pohjois-Pohjanmaa
  Petri Martikainen (toimivapaalla)
  Valmentaja
  Anne-Maarit Suokas (perhevapaalla)
  Valmentaja
   
  Pirkanmaa
  Saara-Maria Kontio
  Kuntoutusohjaaja, valmentaja
  Olli Nikoskelainen
  Valmentaja, kuntoutusohjaaja
  Hanna Pessala
  Valmentaja, kuntoutusohjaaja
   
  Varsinais-Suomi
  Tommi "Pete" Mannelin
  Valmentaja, erityisohjaaja
  Artikkeli

  Jokainen nuori tarvis Nuotin

  Kun on noussut syvältä, oppii arvostamaan pieniä asioita. Veera Raappana, 19, on kulkenut pitkän matkan kotiin juuttuneesta teinistä nuoreksi naiseksi, joka tietää, mitä tahtoo tulevaisuudeltaan. Apuna on ollut Nuotti-valmennus ja Resiina.
  Artikkeli

  Nuotti-valmennuksessa rakennetaan nuoren kanssa polkuja kohti opiskelua tai työelämää

  Nuotti-valmennus on Kelan nuorille suunnattua ammatillista kuntoutusta. Palvelu on nuorille helposti saavutettavissa, sillä valmennukseen pääsee ilman lääkärin lähetettä ja sitä voi hakea Kelasta vaikka puhelinsoitolla.
  Blogi

  NUOTTI-valmentaja Personal Tsempparina

  Kun nuoren toimintakyky on heikentynyt niin, että opiskelut hankaloituvat tai on vaikea löytää itselleen ammatillista suuntaa, NUOTTI-valmennus astuu kuvioihin.
  Blogi

  Nuotti-valmennus on nuoren oman toimijuuden tukemista

  Nuotti-valmennus on aina tavoitteellista ja punaisena lankana toimii nuoren itse asettamat tavoitteet. Joidenkin kanssa otetaan valtavia harppauksia ja joidenkin kanssa edetään pienemmin askelin. Yhtä arvokkaita molemmat.
  Blogi

  Mistä löydän paikkani tässä maailmassa?

  Kaikilla meillä tässä maailmassa on oma paikkamme, kaikilla pitäisi olla lupa eksyä ja sitten löytää reittimme uudelleen. Elämän mutkikas metsäpolku on toisinaan hämmentävä ja uuvuttava, eikä ole mikään häpeän aihe, kun sen varrella tarvitsee apua ja ohja
  Blogi

  NUOTTI-valmentajana elämää oppimassa

  NUOTTI-valmentajana tunnen olevani matkalla ihmisyyden ytimeen.