Siirry sisältöön

Yhteystiedot

Yhteystiedot
Oulu
Palveluesimies
Varpu Ilvesluoto
Valmentaja
Heidi Honkala
Valmentaja
Tanja Siira
Turku
Palveluesimies
Anne Järvenpää
Erityisohjaaja
Hanna Majabacka
Erityisohjaaja
Sanna Santala

Nuoren elo -kurssi

Nuori nainen seisoo kahvikuppi kädessään ja hymyilee. Taustalla kaksi naista istuu sohvalla.

Tukea ja ratkaisuja arjen haasteisiin

Nuoren elo -kurssi tarjoaa tukea sinulle 16–29-vuotias nuori, joka tarvitset ratkaisukeinoja selvitäksesi masennuksesta tai ahdistuneisuushäiriöistä johtuvista arkipäivän haasteista.

Kurssilla saat tietoa mielenterveyden häiriöistä sekä apua ja tukea ymmärtääksesi ja hallitaksesi mielenterveyteen liittyviä toimintakyvyn rajoitteita. Opit myös tunnistamaan omia vahvuuksiasi ja käyttämään voimavarojasi arjesta, opiskelusta tai työelämästä selviämiseen. Kurssin keskeinen anti on yksilöllisen tuen lisäksi ryhmässä saatava vertaistuki.

Toteutamme Nuoren elo -kurssin kasvokkaisen kuntoutuksen ja etäkuntoutuksen yhdistelmänä. Kurssi sisältää yksilötapaamisia, verkkoalustalla toteutuvaa ohjattua omakuntoutusta ja ryhmämuotoisia etäkuntoutuspäiviä.

Kurssin toteuttaa moniammatillinen tiimi, johon kuuluu työparina toimivat sosionomi ja psykiatrinen sairaanhoitaja sekä psykoterapeutti. Toinen työparista toimii omaohjaajanasi.

Aikuinen läheisesi voi halutessasi osallistua yksilöllisiin ohjaustapaamisiin. Kurssin aikana teemme verkostotyötä mahdollisten muiden hoito- tai ohjaustahojesi kanssa.

Kuntoutus on sinulle maksutonta. Kuntoutuksen ryhmämuotoisten etäkuntoutuspäivien osalta sinulla on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa. 

Katso hakuohje ja kurssiaikataulut KELAn sivuilta. Voit myös olla yhteydessä meihin, niin autamme mielellämme kaikissa kuntoutukseen hakeutumiseen liittyvissä asioissa.

Kenelle
 • 16–29-vuotiaalle nuorelle, jolla on diagnosoitu masennus tai ahdistuneisuushäiriö
 • Olet työelämässä tai palaamassa työelämään (esim. kuntoutustuella)
 • Olet työttömänä, sairauspäivärahalla tai opiskelemassa
 •  
  Toteutus
 • 5 yksilöllistä ohjaustapaamista
 • Verkkokuntoutusta ja sen ohjausta koko kuntoutuksen ajan
 • 5 ryhmämuotoista etäkuntoutuspäivää
 • 1 seurantatapaaminen
 •  
  Kurssin kesto
 • noin 8 kk
 •  
  Miten hakeudut
 • Tarvitset lääkärin B-lausunnon, johon on perusteltu kuntoutustarve
 • Täytä hakemus KU 132 ja lähetä se Kelaan
 • Voit itse valita kurssin toteuttajan
 • Näin haet Nuoren elo -kurssille

  1. Tarvitset lääkärin B-lausunnon, joka toimii suosituksena kuntoutukselle. Lausunnon voit hakea esimerkiksi hoitavalta lääkäriltä, terveyskeskuslääkäriltä tai kouluterveydenhuollosta.

  2. Kuntoutukseen haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU132, jonka liitteeksi lääkärin B-lausunto laitetaan. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja ”Hoivatie”.

  3. Hakemus ja liitteet postiteaan Kelalle osoitteeseen:
   Kela, PL 10, 00056 KELA.

  4. Kela tekee kuntoutuspäätöksen ja on yhteydessä sinuun ja meihin. Saatuamme myönteisin päätöksen olemme sinuun yhteydessä ja sovimme kuntoutuksen aloittamisesta.

  Voit myös olla yhteydessä meihin, niin autamme mielellämme kaikissa kuntoutukseen hakeutumiseen liittyvissä asioissa.

  Nuori nainen näpyttelee puhelimella.

  Verkostoille

  Teemme mielellämme yhteistyötä nuorten parhaaksi kaikkien häntä koskevien verkostojen kanssa.

  Tule kuulemaan lisää Nuoren elo -kurssista ja mahdollisesti muistakin Hoivatien Työelämäpalveluiden palveluista!

  Voit tulla verkostosi edustajana, omaisena tai nuoren kanssa meidän keskiviikkokahveillemme paikan päälle tai etänä Teamsin kautta. Ne pidetään Oulussa Hoivatien Työelämäpalveluiden tiloissa (Kauppurienkatu 27) joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 13–14. Linkki etäkahveille.

  Voit myös soittaa valmentajillemme ja sopia teille sopivan, yksilöllisen esittely- ja tutustumisajan. Me jalkaudumme mielellämme ja tulemme keskustelemaan tarkemmin yhteistyön mahdollisuuksista teille sopivaan paikkaan.

  Voit lukea tarkemmin Nuoren elo -kurssin sisällöstä, kestosta, ja siihen hakeutumisesta Kelan sivuilta. Nuori tai hänen kanssaan työskentelevä taho voi ottaa yhteyttä Kelaan, jossa asia ohjataan kuntoutuksen asiantuntijalle. Voitte ottaa yhteyttä valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205, jossa kuntoutuksen asiantuntija haastattelee nuoren ja ottaa samalla vastaan suullisen hakemuksen. Lisäksi asiantuntija keskustelee nuoren kanssa mahdollisista palveluntuottajista.

  Jokaiselle on suunnitelma

  Hoivatien työelämäpalvelut auttavat urallaan ja elämässään suuntaa etsiviä tunnistamaan ja hyödyntämään vahvuutensa. Hoivatien asiantuntijat ovat läsnä ja tukevat asiakkaitaan kaikissa työelämäpolun vaiheissa. Me näemme kaikissa tilanteissa mahdollisuuksia. Autamme jokaista löytämään elämässään tilanteeseen sopivan suunnitelman, joka vie oikeaan suuntaan kohti avoimia työmarkkinoita.

  Lue lisää palveluistamme

  Kaksi nuorta naista ja kaksi miestä seisovat ringissä ja keskustelevat.