Siirry sisältöön
Työelämäpalvelut

Jokaisella on taustastaan ja elämäntilanteestaan riippumatta oikeus olla rakentava osa yhteiskuntaa. Hoivatien asiantuntijat ovat läsnä ja tukevat asiakkaitaan kaikissa työelämäpolun vaiheissa.

Me näemme kaikissa tilanteissa mahdollisuuksia. Haluamme auttaa jokaista löytämään elämässään tilanteeseen sopivan suunnitelman, joka vie oikeaan suuntaan kohti avoimia työmarkkinoita.

Yhteystiedot

Yhteystiedot
Työelämäpalvelut Helsinki
Hitsaajankatu 20
00810 Helsinki
Työelämäpalvelut Oulu
Kauppurienkatu 27–29
90100 Oulu
Palvelupäällikkö
Maria Joona
Palveluesimies
Pinja Valo (perhevapaalla)
Vastuusairaanhoitaja Varikko
Joona Mattila
Palveluesimies
Anu Vanhatupa

Jokaiselle on suunnitelma


Hoivatien työelämäpalvelut auttavat urallaan ja elämässään suuntaa etsiviä ihmisiä tunnistamaan ja hyödyntämään yksilölliset vahvuutensa. Tarjoamme räätälöityä työhönvalmennusta, ammatillista kuntoutusta ja uraohjausta työikäisille, jotka hyötyvät tuesta ja valmennuksesta opiskelu- tai työpaikan löytämisessä.

Valmennuksemme lähtökohtana on asiakkaiden elämäntilanne, hyvinvoinnin, osallisuuden ja työelämävalmiuksien parantuminen sekä osaamisen kehittäminen ja työllistymisen edistäminen.

Erityisosaamistamme on osa- ja täsmätyökykyisten, nuorten ja maahanmuuttajien työhönvalmennus. Toteutamme valmennuksen tuetun työllistymisen menetelmän mukaisesti. Tuemme työnantajia menestymään edelläkävijöinä vastuullisessa työllistämisessä tarjoamalla työnantajille tuen työllistymisen eri vaiheisiin.

Asiantuntijamme ovat vastuullisen työllistämisen ja uraohjauksen ammattilaisia. Valtakunnallisesti tuloksekas toimintamme pohjautuu arvoihimme. Pystymme keskittymään yksilöiden tarpeisiin antamalla asiantuntijoillemme aikaa ja vastuuta onnistua työssään.

Palvelut

Palvelut
 • Ammatillinen kuntoutus: Resiina (TEAK) ja NUOTTI-valmennus
 • Työhönvalmennus: Räätälöity valmennuspalvelu
 • Uraohjaus
 • Yrityskaista
 • Urakaista
 •  
  Kenelle
 • Kaikille työikäisille
 • Vastuullisille työnantajille
 •  
  Missä
 • NUOTTI-valmennus 5 vakuutuspiirin alueella
 • Räätälöity valmennuspalvelu Helsingissä ja Lapissa
 • Resiina Oulussa ja Rovaniemellä
 • Yrityskaista Uudellamaalla
 • Urakaista valtakunnallisesti
 •  
  Työskentely
 • Työnhaku ja opiskeluvalmiudet
 • Tuetun työllistymisen työhönvalmennus
 • Yhteistyö työnantajien kanssa
 • Dialogisuus
 • Neuropsykiatrinen valmennus
 • Voimakehä®
 • Ammatillinen kuntoutus

  Ammatillisen kuntoutuksen tarkoitus on auttaa työllistymään, pysymään työssä tai palaamaan työhön. Ammatillisen kuntoutuksen tehtävänä on edistää työssä jaksamista, parantaa työkykyä ja lisätä ammatillisia valmiuksia.

  Ammatillinen kuntoutus on tarkoitettu työikäisille, joita sairauden tai muun syyn takia uhkaa työkyvyttömyys tai heikentynyt työ- ja ansiokyky.

  Lue lisää

  Työhönvalmennus

  Työhönvalmennuksella edistämme tukea tarvitsevien työnhaku- ja opiskeluvalmiuksia sekä pääsyä palkkatyöhön avoimille työmarkkinoille.

  Työhönvalmennuksemme lähtökohtana on asiakkaiden elämänhallinnan, hyvinvoinnin, sosiaalisen osallisuuden ja työelämävalmiuksien parantaminen sekä työllistyminen ja kouluttautuminen.

  Lue lisää

  Mies ja nainen työskentelevät hymyillen tietokoneella.

  Uraohjaus

  Uraohjauksesta on hyötyä erilaisissa elämäntilanteissa: oman alan valinnassa, ammatillisen suunnan vaihdon taitekohdassa tai oman ammattitaidon vahvistamisessa. Myös muutokset työkyvyssä voivat suunnata uudenlaisiin työtehtäviin ja pakottaa miettimään uudelleen omia mahdollisuuksia työelämässä.

  Ohjauksella on mahdollista vahvistaa motivaatiota, tukea työnhakujataitoja sekä sovittaa omaa osaamista erilaisiin työmahdollisuuksiin.

  Lue lisää

  Yrityskaista

  Yrityskaista tarjoaa työnhakijalle ja työnantajalle merkityksellisen työllistämiskanavan. Tarjoamme mahdollisuuksia lisätä työyhteisöjen monimuotoisuutta sekä autamme yrityksiä ja organisaatioita vastaamaan paremmin vastuullisuuden vaatimuksiin.

  Tavoitteena on luoda kestäviä työsuhteita, parantaa työhyvinvointia ja lisätä työnhakijoiden positiivisia kokemuksia työnhausta sekä työnantajasta.

  Lue lisää

  Artikkeli

  Tällä työllä on merkitystä

  Työ palkitsee monellakin tapaa mutta parhaita ovat hetket, kun lapsi löytää välineet itsensä ilmaisuun. Kun puhumaton lapsi vuosien harjoittelun jälkeen sanookin sanan ja puhetta alkaa hiljalleen syntyä, onhan se aivan mieletöntä!
  Artikkeli

  Ylpeästi töissä Hoivatiellä

  Wille Nurmiranta viihtyy työssään VillaVantaalla. Alun perin Nurmiranta tuli VillaVantaalle työharjoitteluun huhtikuussa 2018 ja varsinaiset työt hän aloitti vuotta myöhemmin.
  Artikkeli

  Sote-henkilöstön rekrytointia edistää ammattikorkeakoulun ja työnantajan yhteistyö

  Rekrytointivaikeuksien kanssa painiskellaan sekä hyvinvointialueilla että sote-palveluja tuottavissa yrityksissä. Tilanteen korjaaminen edellyttää laajapohjaista yhteistyötä.
  Artikkeli

  Oppia tulevaisuuden tekemiseen

  Sara Sirkeinen suoritti marraskuussa 2023 kolmen viikon mittaisen perushoidon harjoittelun Hoivatien ikääntyneiden yksikössä, Oulun Heinäpään Vesperkodissa. Harjoittelu on osa Sirkeisen ensimmäisen vuoden sairaanhoitajaopintoja.
  Artikkeli

  Nuotti-valmennuksessa rakennetaan nuoren kanssa polkuja kohti opiskelua tai työelämää

  Nuotti-valmennus on Kelan nuorille suunnattua ammatillista kuntoutusta. Palvelu on nuorille helposti saavutettavissa, sillä valmennukseen pääsee ilman lääkärin lähetettä ja sitä voi hakea Kelasta vaikka puhelinsoitolla.
  Artikkeli

  Jokaiselle on suunnitelma

  Työelämäpalveluiden toiminnan keskiössä on asiakkaan henkilökohtaisen tilanteen kokonaisvaltainen huomioiminen. Asiakkaan työllistyminen ei ole ainoa tavoite, vaan ajatuksena on ottaa huomioon työttömyyden taustalla vaikuttavat tekijät.