Siirry sisältöön
Hoivatie

Hoivatie syntyi, kun Nuorten Ystävät ja ODL yhdistivät palveluliiketoimintansa. Kahden vahvan toimijan yhteisesti omistamalla Hoivatiellä on monipuoliset palvelut ja laajat palveluketjut.

Vahvalle perustalle rakennamme kasvavaa sosiaalialan yritystä, jonka tavoitteet ovat sosiaalisessa, ekologisessa ja taloudellisessa kestävyydessä.

 

Hyvää elämää – lähellä ihmistä ja edellä yhteiskunnassa


Hoivatie on yhteiskunnallinen yritys ja yksi Suomen suurimmista kotimaisesti omistetuista sosiaalialan toimijoista. Meillä työskentelee lähes tuhat ammattilaista 18 paikkakunnalla yli 60 eri yksikössä.

Meille on tärkeää tehdä vaikuttavaa työtä niin yksilön kuin yhteiskunnankin tasolla. Haluamme olla edelläkävijä uusien palvelujen kehittämisessä ja tuottamisessa. Siinä meitä auttaa yhteistyö omistajayhteisöjemme kanssa.

Uskomme tavallisten asioiden voimaan

Olemme kumppani niille, jotka tarvitsevat tukea arkeensa. Haluamme vahvistaa ihmisen toimintakykyä ja hänen osallisuuttaan omassa elämässään ja yhteiskunnassa. Uskomme, että hyvä syntyy arjessa, tavallisissa asioissa ja pienissä edistysaskelissa.

Meillä on ainutlaatuinen arvopohja

Hoivatien arvopohja nojaa sen omistavien yhteisöjen arvoihin ja toimintakulttuureihin. Sata vuotta sitten perustajamme halusivat rakentaa palveluja, jotka tukevat yhteiskunnan yhtenäisyyttä. Ajurina ei ollut liiketoiminta, vaan hyvän edistäminen.

Hoivatien tuotto käytetään omistajayhteisöjen kautta tukea tarvitsevien auttamiseen.

Palvelemme valtakunnallisesti

Palvelumme kattavat useimmat hyvinvointialueiden lakisääteisesti tuottamat sosiaalipalvelut: lasten, nuorten, aikuisten ja perheiden palvelut, vammaispalvelut, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelut, ikääntyneiden palvelut sekä työllistämispalvelut osatyökykyisille ja haasteellisessa työmarkkina-asemassa oleville.

Hoivatien arvot

Hoivatien arvot ovat kuvaus arjen tärkeistä asioista. 

Uskomme siihen, että arjen pienten tavallisten asioiden sujuminen rakentaa luottamuksellista suhdetta. Kun luottamus on syntynyt, voidaan löytää merkityksellinen suunta työskentelylle ja tekemiselle. Tätä kautta työn vaikuttavuus vahvistuu ja se kantaa tulevaisuuteen.

Hoivatien arvot

  • Tavallisten asioiden voima
  • Luottamuksellinen suhde
  • Merkityksellinen suunta
  • Vaikuttava työ
  • Vastuu huomisesta
Joukko ihmisiä kävelee kadulla.

Yhdistymisen tarina

Nuorten Ystävät ja ODL perustivat uuden yhtiön vuoden 2020 syksyllä. Yhtiöön sulautuivat vuoden 2022 alussa Nuorten Ystävät -palvelut Oy, ODL Hoivapalvelut Oy, ODL Ylitornion Vesperkoti Oy ja Oulun Koivula Oy.

Yhdistymällä

  • vastaamme paremmin hyvinvointialueiden, kuntien ja maakuntien muuttuviin palvelutarpeisiin
  • meillä on paremmat mahdollisuudet tehdä tuotekehitystä ja investoida digitaalisiin ratkaisuihin
  • kehitämme henkilöstömme osaamista vastaamaan asiakkaidemme tarpeita 
  • tuotamme entistäkin laadukkaampia ja vaikuttavampia palveluita
  • tarjoamme kokonaisia sosiaalialan palveluketjuja
Kaksi naista sateenvarjon alla.

Ekosysteemimme

Nuorten Ystävät ja ODL ovat Hoivatien omistajayhteisöt.

Nuorten Ystävät on työskennellyt heikoimmassa asemassa olevien sekä apua tarvitsevien lasten, nuorten ja perheiden parissa jo yli 100 vuotta. Se toimii 12 eri paikkakunnalla.

Vuonna 1896 perustettu ODL käyttää osaamistaan ja varallisuuttaan heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tukemiseen ja auttamiseen.

ODL logo, Nuorten Ystävien logo ja Hoivatien logo