Siirry sisältöön

Yhteystiedot

Yhteystiedot
Oulu
Perhehoidon johtava sosiaalityöntekijä
Tuija Maijanen
Seinäjoki
Perhehoidon johtava sosiaalityöntekijä
Miia Palomaa
Turku
Perhehoidon johtava sosiaalityöntekijä
Annika Mattila

Etsimme sijaisperheitä

Etsimme sijaisperheitä

Etsimme jatkuvasti perheitä, jotka haluavat tarjota lapselle turvallisen arjen ja kodin. Uusien perheiden rekrytoinnissa käytetään PRIDE-valmennusta. Työskentely perustuu terapeuttisen vanhemmuuden viitekehykseen, ja lasten osallisuus ja koko sijaisperheen huomioiminen ovat erityisen tärkeitä. Lapsen tärkeät ihmissuhteet tulevat lapsen mukana ja siksi suhteiden tukeminen ja vahvistaminen on osa työtä. 

Läheis- ja sukulaissijaisperheiden valmennuksessa ja tuessa käytetään Pesäpuun kehittämää työskentelymallia, joka pohjautuu PRIDE-valmennuksen perusperiaatteisiin. Mallissa huomioidaan sukulaisuudesta tai läheissuhteesta aiheutuvat erityiskysymykset ja haasteet.

Etenkin Uudenmaan, Turun ja Tampereen alueilta etsimme myös perheitä, jotka puhuvat äidinkielenään ruotsia tai englantia.

Ota yhteyttä sosiaalityöntekijöihimme, niin jutellaan lisää!

 • TURKU, TAMPERE, LÄNSI-UUSIMAA: Annika Mattila, 044 7341 687
 • SEINÄJOKI: Ulla Sjöblom, 044 7699 394
 • OULU: Anna Haukipuro, 043 825 5814
 • LAPPI: Tarja Koivunen-Kangas, 044 7341 422

Seuraavat PRIDE-valmennukset alkavat syksyllä 2024.

 • Turusssa syykuussa alkavassa valmennuksessa on vielä tilaa. Jos olet kiinnostunut sijaisvanhemmuudesta, niin otathan yhteyttä mahdollisimman pian:
  sosiaalityöntekijä Sari Karvonen, sari.karvonen@hoivatie.fi, 044 428 7512 


Jos olet kiinnostunut sijaisvanhemmuudesta ja PRIDE-valmennuksesta niin jätä yhteystietosi tällä sivulla olevan Sijaisperheeksi -lomakkeen kautta. Otamme sinuun yhteyttä ja kerromme lisää!

Etsimme perheitä
 • Vahvasti tuettu perhehoito
 • Lyhytaikaiset sijoitukset
 • Tukiperhetoiminta
 •  
  Työskentely
 • PRIDE-valmennus
 • Terapeuttisen vanhemmuuden viitekehys
 •  
  Lapset
 • Turvallinen arki ja koti lapselle
 • Eri-ikäisiä lapsia
 •  
  Tärkeää
 • PRIDE-valmennukseen osallistuminen ei vielä sido tekemään päätöstä sijaisvanhemmaksi ryhtymisestä
 • Artikkeli

  Haluan sijaisperheeksi. Miten se tapahtuu?

  Sijaisperheiksi tarvitaan monenlaisia perheitä, koska sijoitettavat lapset ovat hyvin eri ikäisiä ja jokaisen lapsen historia, tausta ja suku ovat erilaisia. Sijaisperheenä voivat toimia eri elämäntilanteissa elävät perheet ja yksinelävät aikuiset, kunhan
  Artikkeli

  Sijaisperheen rakkaus ja rutiinit

  Elämä rikastui, kun Ristimäen perheestä tuli sijaisvanhemmuuden kautta viisilapsinen. Heli ja Ville Ristimäki harkitsivat sijaisvanhemmiksi ryhtymistä kauan.
  Artikkeli

  Kirahvitoiminta osallistaa ja tarjoaa vertaistukea

  Hoivatiellä hyödynnetään Kirahvitoiminta-menetelmää, joka tarjoaa lapselle mahdollisuuden tarkastella kokemuksiaan perhehoidossa. Kirahvi Mainion hahmo tarjoaa lämpimän tavan käsitellä vaikeitakin asioita.
  Artikkeli

  Tehostettu tukiperhetoiminta tarjoaa apua arkeen

  Tehostetulla tukiperhetoiminnalla tarkoitetaan tukiperhepalvelua, jossa tukiperheen rooli syvenee. Se on ennaltaehkäisevää ja korjaavaa työtä, jota voitaisiin kuvailla tukiperhetyön ja perhetyön yhdistelmäksi.
  Artikkeli

  Isäryhmä tarjoaa luotettavan ja turvallisen vertaistukiympäristön

  Hoivatien Isäryhmä kokoaa yhteen perhehoitajana toimivia isiä. Ryhmä toimii työnohjauksellisella periaatteella ja antaa isille mahdollisuuden vaihtaa kuulumisia sekä pohtia ratkaisuja mieltä vaivaaviin pulmiin.
  Artikkeli

  Perhehoitajuus tutuksi PRIDE-valmennuksen avulla

  Hoivatie tarjoaa PRIDE-valmennusta, jossa sijaisvanhemmuudesta kiinnostunut saa mahdollisuuden pohtia perhehoitajaksi ryhtymistä. Valmennuksessa tarkastellaan omia elämänkokemuksia ja prosessoidaan perhehoitajuuteen liittyviä valmiuksia.
  Artikkeli

  Ihmiset ja elämät edellä 

  – Tässä työssä mennään ihmiset ja elämät edellä. Normityöpäivää ei ole. On kerta kerran jälkeen pysäyttävää, kun sijaisperheet antavat lapsille uuden mahdollisuuden. On ilo ja kunnia olla siinä prosessissa heidän kanssaan ja tukea heitä tehtävässään, perh
  Artikkeli

  Työ, joka ei tunnu työltä

  Oululaiset Jenna ja Ari Säävälä toimivat Hoivatien perhehoidossa sijaishoitajina sekä tukiperheenä.