Siirry sisältöön

Polokka-perhekuntoutus auttaa perhettä arjen kriiseissä

29.01.2024 | klo 15:33

Ympärivuorokautinen Polokka-perhekuntoutus Muhoksella on lasta suojaavaa kuntoutusta lapsiperheille, joissa vanhempien kyky toimia vanhempana on heikentynyt päihteiden käytön, kriisin, arjen hallinnan ongelmien tai psyykkisen sairastamisen vuoksi. Kuntoutamme myös päihteitä käyttäviä raskaana olevia äitejä sekä tarjoamme ympärivuorokautista perhekuntoutusta vauvaperheille. Vauvaperhekuntoutukseen voi tulla jo raskausaikana.

Perhekuntoutuksen tavoitteena on:

  • lasten kasvuolosuhteiden turvaaminen ja perheen yhdessä pysyminen
  • vanhempien tukeminen ja ohjaus vanhemmuudessa sekä perheen voimavarojen ja hyvinvoinnin vahvistaminen
  • päihteettömyyteen tukeminen
  • lapset saavat kuntoutuksen aikana korjaavia kokemuksia, kun perheet viettävät tiiviisti aikaa yhdessä

– Kokenut ja moniammatillinen henkilöstömme auttaa perhettä rakentamaan pysyviä muutoksia arkeen dialogisella ja reflektiivisellä työotteella. Työskentelyssä keskitymme lapsen edun toteutumiseen ja vanhemmuuden taitojen vahvistamiseen. Vanhempia tuetaan kiintymyssuhteen luomisessa lapseen sekä vahvistetaan ymmärrystä vuorovaikutuksen merkityksestä lapsen kehitykselle, kertoo Polokan palveluvastaava Minna-Riikka Miettinen.

Intensiivinen muutostyöskentely, osallisuus ja vahva tuki arjen rutiineihin ovat keskeisiä kuntoutuksen lähtökohtia. Kuntoutus koskee jokaista perheenjäsentä. Läheisten tuki, vertaiset, kokemusasiantuntijuus sekä yhteisöllisyys ovat merkittävässä roolissa kuntoutuksessa. Työskentelyä ohjaa perheen ja sosiaalityöntekijän kanssa sovitut tavoitteet.

Alle kouluikäisille lapsille on monipuolista ohjattua yksilö- ja ryhmätoimintaa. Kouluikäiset lapset käyvät koulua joko kotikouluissaan (Oulusta, Muhokselta tai muilta lähialueilta tulevat) tai Polokan omissa opetusryhmissä Muhoksella Nuorten Ystävien koulussa tai Pohjolan koulussa.

Polokassa on viisi täysin varusteltua ja viihtyisää rivitalohuoneistoa (2–4 h, keittiö ja sauna). Polokkaan ovat tervetulleita myös asianmukaisesti hoidetut ja rokotetut perheen lemmikit.

Lue lisää Polokka-perhekuntoutuksesta.

Lisätietoja:

Minna-Riikka Miettinen
Palveluvastaava
044 7341 775, minna-riikka.miettinen@hoivatie.fi

Polokka-perhekuntoutus auttaa perhettä arjen kriiseissä