Siirry sisältöön

Hoivatie Akatemia 2 käynnistyi!

11.04.2024 | klo 15:25

Hoivatie Akatemia on yhteistyössä Suomen Diakoniaopiston kanssa oppisopimuskoulutuksena toteutettava esihenkilökoulutus, jossa perehdytään lähijohtamisen kannalta keskeisiin teemoihin. Akatemia tarjoaa tilaa pysähtyä ja pohtia yhdessä kollegojen kanssa kokemuksia arjen johtamisesta. 

–Tavoitteena on Hoivatien yhteinen kehitysmatka, jossa tuetaan esihenkilön johtamistaitoja ja kasvua esihenkilönä. Akatemia rakentaa ja tukee yhtenäistä johtamiskulttuuria ja positiivista johtamista. Koulutus kytkeytyy vahvasti arjen tekemiseen, kertoo Hoivatien kehitysjohtaja Mikko Oranen.  

Koulutusyhteistyössä Hoivatien kumppanina on Suomen Diakoniaopisto, jolla on laaja kokemus yrityksille ja yhteisöille räätälöidyistä ammatillista koulutuksista. Akatemia toteutetaan nyt toista kertaa ja osallistujia on yhteensä 50. Heistä valtaosa on tiimivastaavia, joille koulutus toimii esihenkilöhautomona. Mukana on myös uusia esihenkilöitä, jotka ovat aloittaneet tehtävissä ensimmäisen Akatemian jälkeen. Osallistujista 43 suorittaa koulutuksen ohessa lähiesimiestyön erityisammattitutkinnon.  

–Olemme saaneet luontevasti yhdistettyä tutkintotavoitteet ja koulutussisällöt Hoivatie Akatemiaksi. Kokonaisuudessaan koulutus palvelee monenlaisia esihenkilöiden osaamistarpeita, olivatpa he uusia tai jo kokeneita esihenkilöitä, kertoo Suomen Diakoniaopiston asiakkuusvastaava Sari Seppänen. 

Kaiken kaikkiaan koulutus koostuu 12 koulutuspäivästä, mentorointitapaamisista, päätösseminaarista sekä suoritettavista tehtävistä, jotka sidotaan oman työn/organisaation kehittämiseen. Läpileikkaavina teemoina koko vuoden ajan ovat dialogisuus ja positiivinen johtaminen. Positiivinen johtaminen on johtamisteoria, joka perustuu humanistiselle ihmiskäsitykselle ja arvomaailmalle. Positiivisella johtamisella voidaan tutkitusti edistää henkilöstön hyvinvointia ja työn imua, jotka mahdollistavat laadukkaan ja tuloksellisen toiminnan inhimillisesti kestävällä tavalla. Positiivinen johtaminen on tullut Hoivatiellä tutuksi aikaisempien esihenkilökoulutusten kautta. Positiivinen johtaminen tukee myös dialogisuuden syntymistä työyhteisössä. 

–Dialogisuuden lisääminen luo luottamusta rakentavaa ja yhteistyötä vahvistavaa ilmapiiriä. Esihenkilö on avainasemassa mahdollistamassa dialogisuuden työyhteisössä, jotta ilmapiiri olisi turvallinen ja työyhteisössä olisi aikaa dialogisuuden toteuttamiselle, kertoo Hoivatien Tampereen avopalveluiden palveluesihenkilö Nina Hämäläinen 

Koulutuksen kesto on noin vuosi, ja koulutus käynnistyi 3.4.2024. Torstaina 11.4.2024 koulutukseen osallistuvat esihenkilöt kokoontuivat yhteiseen lähipäivään Ouluun. Tapaamisessa verkostoiduttiin ja tutustuttiin koulutuksen punaisiin lankoihin. Lisäksi tutustuttiin positiiviseen johtamiseen pohtimalla omia vahvuuksia ja syventymällä dialogisuuteen työyhteisössä.  

–Koolla on mahtavan aktiivinen ja innokas porukka. On todella hienoa olla mukana käynnistämässä tätä koulutusprosessia, Oranen iloitsee 

 

Hoivatie Akatemia 2 käynnistyi!