Siirry sisältöön

Maaliskuu maata näyttää

Ennen vanhaan maaliskuun odotettiin “näyttävän maata” eli merkkejä keväästä. Esimerkiksi varisten saapuminen maaliskuussa oli varma kevään merkki. Suojasäiden ja sumujen avulla puolestaan ennustettiin tulevaa kesää. Pääsiäistä edeltävä paastonaika oli rauhallista työn teon aikaa, jolloin ei remuttu eikä suuremmin juhlittu. (Kulttuurin vuosikello)

Rantakodilla maaliskuulle sattui talviloma ja kahdet syntymäpäivät. Syntymäpäiviä juhlimme niin kuin aina koko väen voimin onnittelulauluja laulaen ja päivänsankaria muistaen. Juhlissa oli leppoisa rauhallinen tunnelma täynnä ystävyyttä ja iloa.

Talviloma meni rennoissa merkeissä lepäillen ja nautiskellen hyvästä seurasta ja hyvästä ruoasta ulkoilua unohtamatta. Talvilomaviikko aloitettiin lättykesteillä. Sisko-ohjaajan paistamat lätyt saavuttivatkin suuren suosion ja ne maistuivatkin makoisilta ja veivät kielen mennessään.

Naistenpäivää oli myös talvilomaviikolla ja sitä juhlistettiin kukkien merkeissä. Ruusut ja tulppaanit piristivät mukavasti päivää.

 

 

 

 

 

Rantakodin arjessa erilaiset pelit ovat suuressa roolissa niin kuin nytkin. Asukkaat pelailivat lempipelejään bingoa ja muistipelejä ahkerasti. Palapelejä rakenneltiin ja värityskuvia väriteltiin myös värikynät sauhuten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Musiikki on osa elämäämme, laulamme ja soitamme yhdessä.

Ulkoilemassa kävimme kukin omien mieltymyksien ja innostuksen mukaan.

Kävipä eräs innokas hiihtäjäkin ladulla.

 

 

 

 


Kyllä lomalla on ihanaa, tuumailivat asiakkaat. Rennosti osallistuen erilaisiin toimintoihin oman innostuksen mukaan akut lataantuvat ja jälleen jaksetaan käydä heille niin tärkeässä työtoiminnassa VillaVakassa. 

Kyllä loma ja ystävät ovat tärkeitä!