Siirry sisältöön

Syysloman touhuja

 

Rantakodin asukkaat saivat päättää menevätkö syyslomalla töihin Villavakkaan vai viettävätkö viikon lomaillen. Suurin osa asukkaista valitsi lomailemisen.

 

Loma aloitettiin makkaranpaistoretkellä. Retkelle lähtijöitä oli niin monta, että makkarat paistettiin kahdessa eri ryhmässä, näin kaikki halukkaat pääsivät nuotiolle. Makkara oli tietysti hyvää, vaikka ilma sattuikin olemaan hieman viileä.

Retkipaikalla päästiin ihastelemaan Liimanninkosken kuohuja.

 

 

 

 

 

 

Ulkoilmasta on nautittu ja siitä, että maassa on jo hieman lunta, joka tekee luonnosta valoisamman. Pyöräilemässä on käyty, kun tiet ovat olleet sulat, ja samalla laskettu kuinka monen sillan alta voi yhden lenkin aikana pyörällä ajaa. Myös pitkät kävelylenkit ovat olleet osa syysloman viettoa.

 

 

 

 

 

 

Asukkaat innostuivat leipomaan ihan kunnolla viikon aikana. Leivoimme mokkapaloja, omenapiirakkaa sekä perinteistä pullaa. Leipomukset katosivat makeisiin suihin.

Sunnuntaina loman päätteeksi Rantakodilla juhlittiin yhden asukkaan pyöreitä vuosia. Tarjolla oli kakkua, keksejä, suolaisia piirakoita sekä kahvia ja mehua. Laulu ja nauru raikasi Rantakodilla vielä pitkälle sunnuntai-iltaan synttäreiden jälkimainingeissa.