Siirry sisältöön

Petteri Riekki

Työhönvalmentaja
Olen laaja-alainen sosiaalialan osaaja. Aikaisempi työkokemukseni on lähinnä erityishuollon palveluissa olevien nuorten ja nuorten aikuisten ohjaamisesta. Jonkin verran olen toiminut myös lasten ja ikääntyneiden parissa. Resiinan työhönvalmentajana olen toiminut vuodesta 2021 alussa.

Autismin kirjo ja moninaiset neuropsykiatriset haasteet ovat tulleet tutuiksi. Olen tottunut kohtaamaan ihmisiä, joilla on vaikeuksia ilmaista itseään puhumalla. Kuvien, sosiaalisten tarinoiden, tukiviittomien ja selkokielen käyttäminen on minulle tuttua.

Olen koulutukseltani sosionomi ja merkonomi. Työpaikkakouluttajan koulutus on mahdollistanut toimimisen opiskelijoiden ohjaajana.

Sosiaalialan kokemusta minulla on noin 25 vuoden ajalta, opiskeluvuosista lähtien. Selvästi suurin osa työkokemuksestani on tullut erityisryhmien asumisen sekä työ- ja päivätoimintojen puolelta. Myös sosiaalitoimiston työ on tullut tutuksi, ja erityisopetuksen luokka-avustajana olen ollut useammalla koululla. Monipuolisen kokemuksen kautta osaan ottaa toiminnassani huomioon monta eri näkökulmaa ja ajattelumallia.

Vapaa-ajalla vietän aikaa paljon perheeni parissa. Ulkoilu, luonnossa liikkuminen ja mökkeily ovat voimaannuttavia asioita elämässäni.

Yksi monista viisaammilta lainaamistani ajatuksista: Pane kaikki mitä olet pienimpäänkin mitä teet. Älä mitään itsestäsi liioittele, äläkä mitään sulje pois...
Petteri Riekki