Siirry sisältöön
Harjoittelu valmistelee työelämään
24.10.2023 | 11:21

Hoivatie tarjoaa harjoittelupaikkoja opiskelijoille monipuolisesti niin liiketoiminnoissa kuin hallinnon puolella. Opiskelijat saavat mahdollisuuden oppia ja laajentaa osaamistaan ohjatussa ympäristössä.

–Tavoitteena on, että mahdollisimman moni opiskelija saa myönteisen ja ammatillista kasvua tukevan työelämäkokemuksen, kertoo Aurora Kempeleen tiimivastaava Sinikka Jokinen.

Harjoittelijat ohjautuvat Hoivatielle useiden eri reittien kautta. Oppilaitosyhteistyö ja oppisopimukset ovat rekrytoinnissa merkittävässä roolissa eteenkin liiketoimintojen osalta. Oppilaitosyhteistyön kumppaneina toimivat muun muassa ammatillinen erityisoppilaitos Luovi, OSAO, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Suomen diakoniaopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu. Harjoittelussa huomioidaan opiskelijan tavoitteet ja niitä kohti edetään opiskelijalähtöisesti.

–Työtehtävien tulisi tukea opintojen kannalta keskeisiä tavoitteita. Kannustamme opiskelijoita ottamaan kaiken irti harjoittelusta: saa kysyä, ihmetellä ja kyseenalaistaa esiin nousevia asioita, Jokinen jatkaa.

Oppilaitosyhteistyötä on viime aikoina laajennettu ja vahvistettu Oulun alueella, ja yhteistyötä pyritään kehittämään myös muilla paikkakunnilla. Ala tarvitsee kiinnostuneita ja motivoituneita työntekijöitä.

–Haluamme olla mukana tarjoamassa tulevaisuuden osaajille mahdollisuuden kasvaa urallaan, kertoo työsuhdepäällikkö Minna Jyrinki.

Hoivatien toimintatavat ohjaavat toimintaa

Hoivatie on sitoutunut monimuotoisuuslupaukseen – työyhteisön monimuotoisuutta arvostetaan ja töitä tehdään aktiivisesti yhdenvertaisen tulevaisuuden eteen. Hoivatiellä perehdytykseen pyritään panostamaan, ja työntekijät toimivat esimerkkinä harjoittelijalle. Työnteon pohjana toimivat Hoivatien arvot ja toimintatavat.

–Yksiköissä työskennellessä korostuu alusta alkaen vuorovaikutustaidot sekä asiakkaan aito ja kunnioittava kohtaaminen. Pyrimme olemaan läsnä, Jokinen kertoo.

Hallinnon puolella ajatuksena on, että harjoittelija oppii asian kerrallaan ja laajentaa askel askeleelta osaamistaan.

–Kaikkea ei voi eikä tarvitse heti osata. Tärkeintä on, että harjoittelija saa työkokemuksesta opin, jota työuransa kannalta tarvitsee, Jyrinki summaa.

 

Tutustu Hoivatien harjoittelijoihin

Jonna Veteläinen

Työnimike: Taloushallinnon harjoittelija

Opinnot: Taloushallinnon osatutkinto OSAO, taustalla merkonomitutkinto

Työnkuva: Osto- ja myyntireskontra, laskutus ja tilinpäätösasiat

"Toimiston ilmapiiri on avoin ja ystävällinen. Töihin on mukava tulla, ihmiset ovat vastaanottavia ja tiimiläisiltä saa aina apua."

 

Mirka Ylikoski

Työnimike: Taloushallinnon harjoittelija

Opinnot: Liiketalous, Luovi

Työnkuva: Avustavat tehtävät esim. arkistointi, osto- ja myyntilaskut, kululaskut

"Tosi mukava harjoittelu ja työympäristönä mukava. Hoivatie on työnantajana omien arvojen mukainen."

 

Pekka Tani

Työnimike: Ohjaaja

Opinnot: Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Työnkuva: Palavereihin ja arkisiin toimiin osallistuminen. 

"Työskentely nuorten kanssa on mielekästä ja innostavaa. Auroran työntekijät ovat ammattitaitoisia ja työilmapiiri on lämmin. Minut on otettu todella hyvin työyhteisöön mukaan."