Siirry sisältöön
Harjoittelijasta Hoivatien kesäsijaiseksi
24.10.2023 | 11:20

Sofia Väyrynen työskentelee kesäsijaisena Hoivatien Oulun Hietasaaressa sijaitsevissa vammaispalveluiden yksiköissä Hietasaaren ryhmäkodissa ja Villa Vinssissä. Väyrynen viihtyy työssään hyvin.

– On ollut erittäin mukavaa ja antoisaa. Ilmapiiri on avoin ja kaikki on sujunut jouhevasti.

Väyrynen suoritti samaisessa pihapiirissä sijaitsevassa työ- ja päivätoiminnassa toimintaterapeutin opintoihin kuuluvan harjoittelun vuoden 2022 keväällä. Harjoittelun jälkeen hän on tehnyt yksiköihin ohjaajan keikkaluontoisia sijaisuuksia, joten hakeminen kesätöihin tuttuun paikkaan tuntui luontevalta ratkaisulta.

– Hain kesätöihin Hoivatien kesäsijaishaun kautta. Hakemuksen jättämisen jälkeen minuun oltiin yhteydessä puhelimitse. Koska olin jo ollut töissä kyseisissä yksiköissä sen suurempaa haastattelua ei tarvittu, vaan puhelinsoiton avulla pystyimme sopimaan työn aloitukseen liittyvät yksityiskohdat.

Väyrysen opinnot ovat vielä kesken, ja kesäsijaisuuden ajan hänen työnkuvansa koostuu ohjaajan töistä.

– Avustan asiakkaita arkisissa askareissa ja toiminnoissa. Joka päivä meillä on erilaista viriketoimintaa, ulkoilua, pelailua – milloin mitäkin puuhaa.

Apua voi aina kysyä

Kesäsijaisuuden alkaessa Väyrynen perehdytettiin työtehtäviin vielä kertaalleen aiemmasta työkokemuksesta huolimatta. Tämä auttoi osaltaan myös mukautumaan uuteen kesäsijaisen työrooliin.

– Minulle pidettiin erikseen perehdytys aamuvuoroon ja iltavuoroon. Kävimme perehdytyksen yhteydessä muun muassa viikko-ohjelmaa läpi. Monet asiat, kuten asiakkaat ja päivärytmi, olivat minulle jo ennestään tuttuja.

Kaksi ensimmäistä työvuoroa Väyrynen työskenteli yhdessä täysimääräohjaajan kanssa. Hän on tyytyväinen työpaikan ilmapiiriin ja kokee, että apua on aina saatavilla.

– Aina voi kysyä apua muilta ohjaajilta, jos sille on tarvetta. Tämä tuo myös osaltaan lisävarmuutta työntekoon.

Väyrynen on tyytyväinen työpaikkaansa kesäsijaisena. Työn myötä avarakatseisuus on vahvistunut entisestään ja itsevarmuus työssä kasvanut.

– Ei ole yhtenäkään aamuna harmittanut lähteä töihin, pikemminkin odotan töihin pääsyä, Väyrynen summaa.