Siirry sisältöön
Kohti kestäviä ja vastuullisia työsuhteita
06.02.2024 | 13:42

Hoivatien Työelämäpalvelujen uusi palvelu, Yrityskaista, on ottanut kunnianhimoisen tehtävän: olla siltojen rakentaja kohti kestäviä ja vastuullisia työsuhteita. Yrityskaista on saanut ideansa vuosia jatkuneesta menestyksekkäästä työhönvalmennuksesta ja niistä kokemuksista, mitä on saatu haastavimmassa työmarkkina-asemassa olevien työllistämisestä. Yrityskaistan kohderyhmää ovat ensisijaisesti Uudenmaan ja Oulun alueen yritykset ja työnantajat sekä työnhakijat, jotka hyötyvät yksilöllisesti räätälöidystä tuesta kohti avoimia työmarkkinoita.

– Olemme huomanneet, että vaikka meidän asiakkaamme eivät olisi paperilla niitä kaikkein vakuuttavimpia työntekijöitä, he ovat erittäin motivoituneita, ja työnantaja saa heistä työlleen omistautuneita ja sitoutuneita työntekijöitä, kertoo työelämäasiantuntija Marleena Hiltunen.

Työelämäpalvelut tuottaa parhaillaan mm. Helsingin kaupungille innovaatiokumppanuudella Räätälöityä valmennuspalvelua, jonka kautta saatujen positiivisten palautteiden myötä Yrityskaistan ydinajatusta on lähdetty työstämään. Palvelun työntekijät ovat saaneet palautetta hyvistä, kestävistä työllistymistä, ja on toivottu, että yritykset saisivat laajemmin käyttöönsä työllistämiseen liittyviä palveluita.

– Meidän kauttamme yritykset ovat saaneet timanttisia tekijöitä, joita he eivät olisi löytäneet tavallisen haun kautta, työelämäasiantuntija Minna Pirhonen toteaa.

Yrityskaistan toiminnan taustalla on Hoivatien omistajien, ODL:n ja Nuorten Ystävät ry:n, yli sadan vuoden arvopohja. Myös Suomalaisen Työn Liiton Hoivatielle myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki kertoo siitä, että Yrityskaista on luotettava kumppani ja toimii vastuullisesti myös omassa organisaatiossa.

– Meidän pitää pystyä kristallin kirkkaasti kertomaan, mitä vastuullisuus tarkoittaa meidän työssämme. Meille vastuullisuus ei tarkoita hyväntekeväisyyttä, eikä imagon kiillottamista vaan haluamme löytää oikeita ihmisiä oikeille työpaikoille. Me emme vuokraa työvoimaa vaan valmennamme työnhakijoita, jotta heidän osaaminen vastaa yritysten tarpeita, työelämäasiantuntija Jarmo Kolehmainen sanoo.

Yrityskaista vastaa työelämän kohtaantohaasteeseen kuuntelemalla asiakkaiden tarpeita ja räätälöimällä palvelu asiakkaan toiveiden mukaan. Valmennuksen ja asiantuntijuuden myymisen taustalla on vilpitön halu vaikuttaa yhteiskuntaan; haastavassa työmarkkina-asemassa olevien kyvyt halutaan työmarkkinoiden käyttöön, ja juuri haastavimmassa asemassa olevat voivat olla ratkaisemassa yhtä tämän hetken isoimmista työllisyyteen liittyvistä haasteista. Valmentava rekrytointimenetelmä antaa jokaiselle hakijalle yhdenvertaiset mahdollisuudet työllistyä ja oppia itsestään. Työntekijöidemme vahva sosiaalialan osaaminen varmistaa asiakkaan kokonaisvaltaisen kohtaamisen ja keinot tunnistaa osaamista sekä kykyjä, jotka jäävät helposti huomaamatta.

– Toimintatavalla varmistamme, että sekä työnantajat että työnhakijat löytävät itselleen sopivia, pitkäaikaisia ratkaisuja. Helpottamalla työnantajien rekrytointitaakkaa yritykset pystyvät keskittymään omaan ydinosaamiseensa ja tekevät samalla työelämästä vastuullisempaa, palveluesimies Anu Vanhatupa sanoo.

Yrityskaistan vahvuutena on kokonaisvaltainen kohtaaminen ja palvelutarjonta. Työnantaja saa Yrityskaistasta tietoa myös esimerkiksi erilaisiin työllistämisen tukiin ja työllistämiseen liittyvään byrokratiaan.

– Meillä on työlleen aidosti omistautuneita työntekijöitä, jotka ovat palvelumme tärkein voimavara ja onnistumisen tae. Olemme sekä työnantajan että työntekijän tukena koko prosessin ajan. Muut kauppaavat valmiita timantteja, me tehdään niitä, Vanhatupa lisää.

Lisätietoja:
Palveluesimies Anu Vanhatupa
044 5586 017, anu.vanhatupa@hoivatie.fi

Yrityskaista