Siirry sisältöön

Osuuskauppa Arina lahjoitti iPadeja Hoivatien asiakkaiden käyttöön

16.11.2022 | klo 10:00

Osuuskauppa Arinan IT-palvelut luovutti Hoivatien asiakkaiden käyttöön 40 kappaletta käytöstä poistettuja iPadeja. Lahjoituksen otti Hoivatiellä vastaan tietohallintopäällikkö Juha Alila.

– iPadit olivat aikaisemmin meidän verkkokaupan keräilijöiden käytössä. Laitteet hankittiin 2019, mutta sitten järjestelmä vaihtui. Kierrätämme aktiivisesti kaiken käytöstämme poistuvan tietotekniikan. Tällaisia määriä iPadeja poistuu meillä harvoin käytöstä kerralla, ja halusimme antaa ne Hoivatien asiakkaiden käyttöön, Arinan tietohallintopäällikkö Kari Seinijoki kertoo.

Seinijoki ja Alila ovat vanhoja tuttuja yhteistyön merkeistä vuosien takaa.

– Muistin, että Juhalla on yhteyksiä lasten parissa tehtävään työhön ja lastensuojeluun. Ajattelin, että Pohjois-Suomen hengessä laitteille voi näin löytää hyvän kohteen, Seinijoki sanoo.

Hoivatien omistajat, ODL ja Nuorten Ystävät ry, ovat vankasti Pohjois-Suomalaisia yleishyödyllisiä toimijoita.

– Meillä on asumispalveluyksiköissä lapsia, nuoria, vammaisia ja ikääntyneitä, jotka tarvitsevat laitteita erilaisiin asioihin arkeansa helpottamaan. Lapset voivat käyttää niitä esimerkiksi apuna koulutehtävissä tai ikääntyneiden palveluissa yhteydenpito läheisiin voidaan tehdä videopuheluilla. iPadit toimivat hyvin noin 6–8 vuotta eli meillä niillä on luvassa vielä pitkä käyttöikä, Alila kertoo.

Lasten ja nuorten tukeminen on Arinalle tärkeää.

– Arina jakaa vuosittain tukea pohjoissuomalaisille yhteisöille lasten ja nuorten toimintaan. Tämän vuoden lopuksi jaossa on poikkeuksellinen 180 000 euron tukipotti, josta puolet jaetaan hyväntekeväisyyskohteisiin, Arinan vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen kertoo.

Nyt lahjoitetut laitteet on tyhjennetty ja ne voidaan ottaa käyttöön ikään kuin uusina Hoivatien it:n keskitetyn hallinnan kautta. Näin asiakkaille saadaan niihin toivottu sisältö turvallisesti.

– Arinan lahjoitus on meille merkittävä apu maailman tilannettakin ajatellen, Alila toteaa.

Osuuskauppa Arina lahjoitti iPadeja Hoivatien asiakkaiden käyttöön